Tank Simulatie optimaliseren in C++

In de het eerste jaar van mijn HBO opleiding moest ik met iemand anders samen een bestaande applicatie optimaliseren. Deze applicatie simuleerde een oorlog met tanks. We mochten de functionaliteit van de simulatie niet veranderen. Het was de bedoeling om de algoritmes die al in de simulatie zaten, te vervangen met effici├źntere algoritmes en we moesten de algoritmes tegelijkertijd laten uitvoeren. Hierdoor moest de simulatie sneller kunnen lopen.

De simulatie was gemaakt in C++. Hier had ik eerder al eens meegewerkt, maar nog niet op het niveau die verwacht werd. We hebben uiteraard ook les gehad in C++, maar ik ben zelf ook op onderzoek gegaan.

Ik heb veel van dit project geleerd en weet nu wat voor impact het optimaliseren van een applicatie kan hebben op de snelheid ervan.
Ook kan ik nu sneller algoritmes implementeren en heb ik ook een passie gevonden om zelf algoritmes te bedenken.